BIOFACE - Természetes bőrápolás

Tini bőrápolás

avagy, a városi legendák szétfoszlanak...

2016. március 28. - Biofaceszalon

Kedves Tinédzser, bőrápolási szempontból kétségkívül a te dolgod a legnehezebb. A kamaszodás évei egyébként is nehezek, dúlnak a hormonok, jönnek-mennek a gondolatok és neked el kell helyezned magadat ebben a bonyolult világban. Nehezítésként még a tested és a bőröd is változik.

Mitől is képződik az életedet megkeserítő pattanás?

Pubertás korban a hormonális változás miatt beindul a faggyúmirigyek intenzív működése, gyakran fokozott lesz a faggyútermelés. A bőr zsírossá válik, főleg a T-vonalon, mely az áll, orr, és homlok vonala.  Ezen a területen fénylővé válik a bőr, az orcákon viszont akár száraz érzés is jelentkezhet.  Kitágulnak a pórusok és ez a melegágya a pattanás képződésének. Eltömődnek a faggyúmirigyek kivezető csatornái, az begyullad, és máris ott a kellemetlen pattanás. Az orron figyelhetők meg leginkább a mitesszerek, apró fekete pontok formájában.

Szájról-szájra terjedő hiedelmek, amelyek egész biztosan nem tesznek jót bőrödnek:

  • Nyomjuk ki a pattanást! SOHA ne nyomkodd a pattanást, csak rosszat teszel. Elfertőződik, nagyobb lesz, még jobban begyullad, és a végén még csúnya nyomot, krátert is hagy a bőrödön.
  • Barátnőm tudja a tutit, szuper krémet kapott a kozmetikusától. Ne a barátnőd véleményét kérd ki bőrápolás tekintetében, és ne használd a neki javasolt termékeket, mivel minden bőr más, különböző ápolószerek kellenek rá.
  • Az arcot sokszor kell szappannal mosni, az eltünteti a pattanásokat. Ne mosd gyakran szappannal az arcodat, főleg ne kemikáliákkal!
  • A vastag smink eltakarja a pattanásokat. Ne tegyél arcodra vastag, zsíros sminket, mellyel azt gondolod, hogy elfedheted a csúnyaságokat! A vastag smink csak „lecsúszik” az arcodról, és a végén sokkal csúnyább lesz, mint gondolnád!
  • Buli után nem kell arcot tisztítani, elég reggel, amikor felébredek. Ne feküdj le úgy aludni, hogy előtte nem tisztítottad meg teljesen a bőrödet minden szennyeződéstől!
  • A bőrradír a megoldás, leszedi a felső hámréteget, és az új bőr tiszta, pattanásmentes, ezért naponta használjuk! A bőrradírt, főleg ha azt kiegészíted mechanikus dörzsöléssel (pl. kefe) ne használd mindennap. Heti kétszer pont elegendő, hiszen amúgy pont az ellenkezőjét éred el, és megvastagszik a szaruréteg.
  • A hidratálóktól zsírosodik a bőr. Ne felejts el hidratáló krémeket használni, tévedés, hogy ettől zsírosodik bőr, viszont a vízellátását rendezi.
  • Napozás! Sokat napozzunk, az szárítja a bőrt, és a barnaság is fed. A sok napozás ártalmas. Főleg úgy, ha nem használsz magas faktorú fényvédőt! Még jobban begyulladnak a pattanások!
  • A kozmetikai kezelés után csúnyább lesz a bőr, nem használ. Manapság már léteznek olyan krémek, amelyek csökkentik a kipirosodást, pl. a csiganyák tartalmúak, és kezelés után akár randira is mehetsz, nem lesz csúnya a bőröd.
  • Nem számít, hogy mit eszem, iszom, nem befolyásolja a bőrömet. De igen. Fontos a folyadékbevitel, és fontos a sok vitamin, ásványi anyag az ételben, mert belülről táplálja a bőrt.
  • Fogkrémet kell tenni éjszakára a pattanásra, az leszárítja. Még rosszabb lesz tőle a helyzet, eszedbe se jusson!
  • A fiúknak nem kell kezelésre járniuk, az olyan ciki... Nem az, sőt, az a fiú, aki figyel önmagára, ügyel a megjelenésére, igenis férfias tulajdonság. A fiúknál is gondot okoz a hormonális változás, legalább a bőrük legyen tiszta, pattanásoktól mentes!

Fentiekből kiderül, hogy valójában mit kell tenni:

  1. Kozmetikai kezelés, havonta vagy 6 hetente. Mi is történik ott veled? Sokan azért nem mennek kozmetikushoz, mert félnek a fájdalomtól, pedig semmi fájdalmas nem történik. A kozmetikus arctejjel letisztítja a bőrt, feltesz egy bőrradírt, ami a mélyebb rétegekben is hat. Majd gőzzel felpuhítja a bőrt, megnyitja a pórusokat, ezután jön a nyomkodás, ami ilyenkor már nem is fájdalmas, hiszen a bőr elő van készítve. Ezután jön a pórusösszehúzó pakolás. Ennyi. Ebbe még beleférhetnek különböző kényeztető megoldások, mint pl. a masszázs, mely szintén segít a bőr felpuhításában.
  2. Otthoni bőrápolás a kozmetikus iránymutatása szerint:
    • Napi bőrtisztítás arctejjel és/vagy micellás arclemosóval
    • Heti 2 bőrradír és/vagy pakolás
    • Hidratáló és fényvédő krém
    • Enyhe, nem vastag smink, melyet minden esetben este le kell mosni.
  3. Fogadd el, hogy ez az időszak átmenetei, és hamarosan elmúlik. Ha betartod a bőrápolási szabályokat egyre szebb lesz a bőröd, barátaid a csodájára járnak majd.

A mi javaslatunk:

Bioface kozmetikai szalon Buda szívében, könnyen megtalálod a Délinél. Itt kérd a „Hamvas Bioface” kezelést, és az otthoni bőrápoló csomagot, melyet a szalonban kedvezményesen megvásárolhatsz.

Egy hatásos bőrtisztító, de egyben kényeztető kezelésben lehet itt részed, a tiniknek is elérhető áron.

fotolia_26717864_subscription_monthly_xxl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bioface.blog.hu/api/trackback/id/tr778531924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása